MALÁ MODERNÍ ENCYKLOPEDIE ERTARU

Starknest
Titulní ilustrace: Vláďa Widtman


       Milý čtenáři,
       přijměte několik slov na vysvětlenou k objemnému pořadači, který držíte v ruce, a k jeho vzniku.
       Letos na semináři věnovaném ertologii se vám dostaly do rukou první "konferenční materiály" k jednotlivým přednáškám a zároveň jste obdrželi desky na Malou moderní encyklopedii Ertaru.
       Ta je koncipována jako komplet současných i budoucích konferenčních materiálů ertologických seminářů v letech 1990 - 2000.
       Tato MMEE je zamýšlena jako soubor materiálů o Ertaru, který se bude v průběhu let při jednotlivých konferencích doplňovat. Jednotliví přednášející připravovali, připravují a doufejme, že i nadále budou připravovat své příspěvky, mnohdy i s ilustracemi nebo schématy. Redakce MMEE se bude snažit všechny příspěvky včas a co nejlépe zpracovat, aby při ertologickém kongresu obdrželi všichni účastníci potřebné materiály. MMEE je při svém vzniku koncipována jako dílo desetileté, jak je ostatně psáno i v tiráži. Věříme, že kdo si bude každoročně pravidelně a pečlivě zakládat příspěvky, získá svou MMEE kompletní. Obsah díla bude pravidelně aktualizován.
       Malá moderní encyklopedie Ertaru vychází v nákladu 11 výtisků.
       Jak budou naše záměry vycházet, uvídíte sami. Jen si prosím uvědomte, že kvalita a obsažnost MMEE je v rukou všech ertologů, kteří by ji měli i nadále plnit co největším množstvím výsledků své vědecké práce. Za tuto odbornou spolupráci redakce předem děkuje.
1. vydání 2. vydání