SVĚTELNÉ ROKY - KONEC JEDNÉ ETAPY

Starknest



        Tak to vypadá, že se nám Světelné roky dostávají na dějinnou křižovatku. Až doposud vznikaly díky skupince nadšenců a pro skupinku nadšenců. redaktoři, jak si jedna skupinka nadšenců hrdě říkala, sepisovala, přepisovala a propisotovala články a nutila část druhé skupinky, aby k tomu vytvářela obrázky a všechny pak dohromady, aby plody této práce prohlíželi a četli.
        Jak jistě všichni víte, vzniklo takto s velkým úsilím obrovské dílo - přijnejme si to skromě, které nemá široko daleko obdoby. Hlavně tím, že se Světelné roky specializovaly na psaní o filmech na rozdíl od prakticky všech ostatních sci-fi periodik vydávaných SF kluby a dalšími nadšenci, kteří se zaměřovali především na překlady zahraniční tvorby či na tvorbu domácí. Vznikla tak spousta pěkných čísel časopisu, ke kterým se jistě všichni rádi vracíte.
        Po významných událostech na domácí politické scéně se nám však naskýtá možnost nebývalého rozšíření naší působnosti - možnost vydávat časopis ve velkém nákladu a navíc legálně. Chceme to zkusit i když do jisté míry tím měníme spoustu věcí kolem časopisu. Nechceme se však rozhodně vzdát Vaší přítomnosti, naší stmelené skupiny kamarádů a fandů do našeho společného díla. Jen s případným nárůstem čtenářské obce nebude toto setkání už možná správné nazývat celostátním setkáním čtenářů Světelných roků. To by nám sem mohla vniknout spousta cizích lidí. Budeme to tedy muset vymyslet nějak jinak.
        Jedno řešení nás už napadlo, ale schováváme si ha jako překvapení na naši společnou akci v příštím roce. V odpoledních dodinách jsme pro Vás připravili vzomínkové pásmo diapozitivů a přátelské posezení s redaktory SR spojené se vzpomínáním na společné zážitky, seznamování ve frontách u Ponrepa a trochou nostalgie.