POUZE PRO LABUŽNÍKY *** POUZE PRO LABUŽNÍKY

Karel Kocourek


       Drůbež na ertarských houbách.

       Suroviny:
        1 ertské (příp. obyčejné) kuře
        2 - 3 ks zemních oddenků etariskar balb-shalot (lze použít cibuli)
        1 bal. S.A.L. - ských (ev. slaných burských) oříšků
        250 g čerstvých ertských hub
        dle chuti a možnosti sůl, koření, tuk
       Příprava: V litinovém pekáčku na tuku zpěníme pokrájený balb shalot, přidáme oříšky, očištěné a pokrájené houby a chvíli podusíme. Kuře potřeme slanou paprikou, osolíme a vložíme do pekáčku. Pečeme asi 30 až 35 period. Jako přílohu doporučujeme dušenou dlouhozrnou rýži z Wasbreedingu.
       Upozornění: Obstarávání potřebných surovin by vzhledem k čilému obchodnímu styku mezi zeměmi jejich původu neměl být problém, navíc jsou potřebné složky zaměnitelné tuzemskými. Problém by mohl nastat s ertskými houbami, které se nacházejí výhradně na některých lokalitách plošiny Parnas. V případě nezbytí lze použít jakékoliv hřibovité houby, ale přátelé, jak říká klasik, není to zkrátka ono !!