HRST DRBŮ Z ERTARSKÝCH FILMOVÝCH STUDIÍ

Pavel Beneš

       *) Filmová krádež desetiletí? Společnost Parnastar Etarea ohlásila počátkem první dekády tohoto měsíce vloupání do svého filmového archívu. Jak sdělil tisku představitel vyšetřovací agentury Dertex, Jarre Fowkhe, škoda zatím nebyla vyčíslena, jisté však je, že finanční ztráta v tomto případě nehraje roli. Ukradeny totiž byly zkušební záběry a nepoužité scény ze Storkova velkofilmu Král přichází.

       *) Konec velké hvězdy? Režisér Christopher Barber zrušil po týdnu natáčení smlouvu s ertarskou megastar Šónem Widtamasem. Barber angažoval slavného herce do hlavní role bezradného alkoholika, ve svém novém filmu RAPČE WIČ MIDNAJT (Roztržka s půlnocí). Jak prozradil jeden z asistentů, to co měl Widtamas prožívat na scéně se nelišilo od jeho stavu v zákulisí. Již několik měsíců se v zákulisí šeptalo o hercově závislosti na burbounu, což Widtamas, představitel nejslavnějšího agenta ertarské kinematografie, vehementně popíral. Poté co se několik dní vůbec nebyl schopen před kamerou objevit, rozhodl se Barber od smlouvy odstoupit. Novým představitelem hlavní role se stal Vlad Whitt, známý z filmu Mr.Knowes.

       *) Psychologický snímek CLIF HUNGER (Hladový Clif), začal natáčet filmový veterán Rič Mahony. Hlavní postavou příběhu je Wall Gabler, stárnoucí průvodce na opuštěné horské stezce, unavený šplháním do kopců, bojem s mrazem i turisty, připomínajícími občas svým chováním spíš teroristy. V hlavních rolích se představí Slim Lonsthar, Tim Troomelec, Shana Kraeguhlin a další.

       *) Burboun kosí výkvět ertarských herců. Skandálem skončila recepce v Erthyském Bankethausu Goldn Pél. Stan Michud, známý představitel Mr.Knowese, zcela pod vlivem burbounu nejprve narušil slavnostní průběh recepce a nedlouho poté zcela ochromil dopravu v centru Erthysu, ještě v okamžiku, kdy jej dopravní služba zajistila, opakoval zcela pod vlivem drogy "Já ten dabing prostě musím stihnout!"

       *) Mike Solo vyhlásil konkurs na malou roli oběti znásilnění, jehož se ve filmu BLOODY HLOODY SMERF v roli pomateného astronauta Jola má dopustit populární Anthony Steel. V den jeho konání čekaly před branami studia tisíce chtivých dívek. Vítězkou konkursu se stala mladičká Angilai Rindoff, která se v Solově pracovně objevila o den dřív s tím, že si popletla datum. Popletla? Každopádně to byl "omyl" víc než štastný.