Nové módní trendy

Jana Benešová



Jako každý rok tak i letos v létě se konala v Erthysu přehlídka špičkových ertarských návrhářů a vlasových tvůrců. Připomínám jen, že probíhá vždy jednou do roka a je to takový velký svátek nejen pro autory modelů, ale i pro módychtivé diváky. I tentokrát měla úspěch zvučná jména jako Lynn Ragau, Andy Widtmanas nebo Brietklammer. Letos se mezi nimi objevila nová tvář - Torge Peler.

Jeho modely patřily snad do všechaktegorií, od sportovních až po společenské. Použil všechny dostupné materiály a kombinace barev a střihů byla úchvatná. Peler se letos zaměřil pouze na něžnější polovinu ertstva, ale určitě se brzy dočkáme i šatů pro muže. O to víc jsme zvědaví jaký budou mít úspěch. Dnes vás zvu na mini přehlídku tří modelů od Pelera, které se mi podařilo zapůjčit na tento slavný kongres. Byla vydána i česká mutace časopisu Uelle a Hér (Vlasy) (tyto brožury vychází jako součást přehlídky). Ani naše televize Prima nezůstala pozadu a odvysílala přes satelit záznam akce móda 1997. Uvidíme v něm šaty od návrhářky Thlok a boty od Chultyse. U těch si prosím obzvláště všimněte, že vždy jedna z páru má jiný tvar, ale přesto k sobě ladí.

A nyní ještě pár slov k účesům. Nosí se téměř vše od pleše až po dlouhou hřívu. Čím větší originál tím více jste šik. I mezi kadeřníky najdeme slavná jména, ale pouze Cron Ame je ten nejslavnější z nejslavnější. Pro letošní přehlídku vytvořil úplně nový účes zvaný Zatáčky.

Corn Ame - kadeřník super střihů, básník kadeří, se specializuje pouze na dámské účesy. Vlastní několik salónů po celém Ertaru. Pořádá speciální přehlídky, při kterých sedí modelem nejen dívky z agentur, ale také ženy a dívky náhodně vybrané z řad diváků. Jeho největší salon najdete v Erthysu a na jeho službu musí zákaznice čekat i několik měsíců. Používá nejlepší vlasové přípravky od barev, šamponů po různé balzámy. Perfektní účes zhotoví během 30 minut, jeho ruce jsou hbité jako ruce houslisty. Jednoduché stříhání vás vyjde na 6 grátis, barvení na 12 Gr. a umělecká kreace na rovných 20.

Na závěr jen, že mistrovi je 45 let, pochází z Lukova z umělecké rodiny. Jeho matka je sochařka, otec spisovatel a bratr houslový virtuos. Kadeřnické sklony zdědil pouze po prarodičích, kteří byli mistři svého oboru.