MEDAILÓNEK RNDR. SU-ZY N´KORKO

Zuzka Králová


      Su-za se narodila 27. srpna 1973 v České republice. Své exotické příjmení zdědila po otci původem z Francie, ještě zvláštnější jméno si vymohla sama ve svých 18 letech. Původně se jmenovala Zuzana, ale to jí připadalo příliš obvyklé (vždyť jenom v jejím ročníku na střední škole bylo téhož jména 5 dalších dívek), a tak se nechala přejmenovat.
      Su-za byla odmalička velmi živé dítě. Když ji v mateřské školce ukládali po obědě spát, naprosto odmítala se slovy: „Špí se plece v noci!“ a na protest budila a odkrývala i ostatní děti. Celou základní školu absolvovala bez větší námahy se samými jedničkami. V šesté třídě se rozhodla lépe zapadnout do kolektivu tím, že si nechá z písemky dát pětku. Vůbec se proto doma nepřipravovala a navíc šla v osudný večer před čtvrtletní prověrkou z matematiky pozdě spát. Přesto byl výsledek stále stejný, na výbornou! Podobně snadno prošla i gymnáziem. Jejím oblíbeným předmětem se bezkonkurenčně stala biologie a v některých oblastech toho věděla dokonce více než její profesorka. Vzhledem k jejím ryze přírodním zájmům se rozhodla studovat obor biologie i na vysoké škole. Vybrala si přírodovědeckou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Závěrečnou státní zkoušku složila s vyznamenáním, úspěšně dokončila i doktorandské studium.
      Během svého vysokoškolského vzdělávání strávila půl roku na stáži na Skha-darské univerzitě v Erthysu, studovala zde obor ertologie. Během svého pobytu v Ertaru se také poprvné dozvěděla o tvorovi zvaném Sríen a tato „přírodní zvláštnost“, jak na něj zpočátku pohlížela ji velice zaujala. Proto také později zkoumání Sríen zasvětila celou svou dosavadní vědeckou kariéru.
      Nicméně zpátky k jejím pozemským osudům. Šestiměsíční stáž na Ertaru jí nebyla na pražské univerzitě uznána, musela tedy na tuto dobu přerušit svá studia. Nikdy toho však nelitovala.
      Su-za má trvalé bydliště v Štědrákově Lhotě poblíž Bohdíkova. Má vysokou štíhlou postavu, rudé vlasy a zelené oči.

      Než dokončím curriculum vitae RNDr. N´Korko, ráda bych vás také aktivně zapojila.
     Su-za N´Korko poměrně nerada poskytuje soukromé informace o své osobě. Jedním z důvodů je také to, aby ji neobtěžovali její fanouškové a obdivovatelé. Nicméně právě jednu takovou se mi podařilo zjistit. Totiž, její nejoblíbenější barvu! A vy si teď v rámci soutěže o zajímavé ceny můžete tipnout, která barva to je. Své odpovědi piště, prosím, co nejpřesněji na papírky, které vám rozdává moje asistentka. Teď jen stručně k pravidlům této soutěže:
     - odpovědi se smějí psát pouze modrou propiskou,
     - odpovědi se smějí psát pouze na rozdané papírky s předtištěnými jmény,
     - správnost odpovědí posoudí organizátor,
     - po odevzdání papírku s odpovědí asistentce již nelze odpověď měnit,
     - v případě, že správných odpovědí bude více než cen, o obdržení výher rozhodne první písmeno jména uvedené na příslušném papírku; ti, co jsou dříve v abecedě, mají přednost,
     - rodinní příslušníci organizátora se nesmí soutěže účastnit,
     - organizátor smí udělovat výjimky z pravidel,
     - soutěž končí pokynem organizátora,
     - vymáhání výher soudní cestou není přípustné.
     Jenom upozornění na závěr pravidel: neopisujte! Cen je totiž omezené množství.
      V této chvíli RNDr. Su-za N´Korko pátrá spolu se svým vědeckým týmem v záhadném chrámu uctívání Sríen poblíž Erthysu. Přehled dosud zjištěných poznatků byl shrnut v mém minulém příspěvku. Její pátrání, které původně mělo trvat pouhé dva měsíce, se poněkud protáhlo a zdá se, že hned tak neskončí.
     Děkuji za vaši pozornost.