ORGANIZACE AKCÍ PRO ROK 2004

Starknest

S ohledem na přání mnoha účastníků ertologických kongresů a vzhledem k tomu, že objem ertologických poznatků a artefaktů za posledních 19 let narostl do té míry, že není možné v rámci ertologického kongresu již obsáhnout zároveň i všechny artefakty ertologického muzea, rozhodla se Společnost ertarsko-českých vztahů ve spolupráci s Ertarským velvyslanectvím v České republice zařadit do kalendáře ertologických akcí na příští rok snad už konečně opravdu návštěvu ertologického muzea jako samostatnou odborně-společenskou akci spojenou s pobytem v přírodě.

K pravidelným ertologickým kongresům a již rovněž oblíbeným oslavám Kvida tak přibude třetí ertologická akce v roce, a to právě návštěva ertologického muzea.

Do kalendáře (pro snazší orientaci uvádíme data aktuálního gregoriánského kalendáře) ertologických akcí je tak možno s předstihem zapsat následující akce:

Středa 31. března 2004 oslava Kvida 2003. Místo konání bude včas upřesněno.

Návštěva ertologického muzea dne 5.6.2004. Na programu dne bude i terénní expedice, kterou chceme navázat na akce, jako byla účast na natáčení ukázek z filmu Válečníci přicházejí z hvězd nebo Obrazy z dějin národa ertského nebo Archeologická expedice Tanaia, která přivezla kosterní pozůstatky tolik diskutované Tanaiské kočky. Tato akce se uskuteční ve Stratově, ve stejném objektu, jako letošní kongres. Součástí akce bude i táborák s opékáním buřtů a výletem. Do konce tohoto Ervínu prosíme o návrh jednoslovného názvu akce aby bylo co napsat na transparent na společnou fotografii.

A samozřejmě se bude konat již 20. ertologický kongres. A to v termínu 5. – 7. 11. 2004. Akce bude po dlouhé době celovíkendová a bude se konat v penzionu Malý Semering, což je zároveň název místní části Janova nad Nisou. Na tento kongres je vyhlášeno jedno, výjimečně povinné téma, a to: 20 let mého života s ertologií. Forma příspěvku libovolná.