Mých 20 let s ertologií

Lucie Čápová

Jistě se podivíte, uslyšíte-li mě, ani ne sedmnáctiletou, jak mluvím o svých dvaceti letech s ertologií. Nicméně je to naprostá pravda. Vy mě sice na erconech vídáte jen šestnáct let, ale já na nich byla již od začátku, protože oba moji rodiče na nich byli od začátku. Já se ertologii věnovala ještě dříve, než jsem se vůbec narodila.

To mě nejspíše poznamenalo na celý život. Byla jsem odkojena pod trojcípou Hvězdou, dodnes nejraději oblékám černou a modrou barvu a věnuji se dalším aktivitám, které sice s ertologií jako takovou nemají příliš mnoho společného, ale díky nimž se vlastně u nás zrodila. Tím myslím, že dnes jezdím na cony, čtu fantasy, šermuju a vůbec patřím do skupiny „těch divných lidí“, tedy scifistů a fantazáků:-).

To, že jsme se sešli již po dvacáté značí, že ertologie má téměř nevyčerpatelný zdroj pro nás tak fascinujících informací, vždycky má co nabídnout a čím překvapit. A bude tomu tak jistě i letos a v letech příštích, abychom mohli za nějakou dobu psát podobnou úvahu s názvem „Mých dalších 20 let s ertologií“. Aby Ertologie trvale poznamenala i další generace. No řekněte, nebylo by to krásné?