Světelné kroky

Petr Súkeník


Herkules Panzany

Borek Čáp

Narozen 29.2.1955 ve Widtnavě.

Vystudoval střední uměleckou průmyslovku tamtéž, několik dalších let se živil jako podomní obchodník s antikvární literaturou, revizor ve Widtnavské městské dopravě (odkud musel pro vážná zranění odejít) a posléze zakotvil jako redaktor společenské rubriky Widtnavských slepičích rozhledů. Věnuje se událostem všedního každodenního života a po večerech píše. Před třemi lety dokončil dálkové studium na Vysoké škole literární, fakultě krátkých povídek v honeycarrském Pupeekove.

Do tohoto čísla Světelných kroků se redakce rozhodla zařadit výběr z jeho povídek, které tvořil ve svém ranném literárním období. Povídky jsou částečně poplatné autorově práci s antikvární salátovými slátaninami, občas budí dojem, že se přeházely nebo poztrácely některé stránky nebo byly vybrány namátkou stránky z různých knih. Nicméně autor je to moderní, pro své věrné čtenáře populární, tak nemůžeme uveřejněním jeho povídek nic zkazit.

Náš vydavatelský počin je novátorský ještě z jednoho důvodu.

V každém výtisku je uveřejněna jiná povídka. Nikde nejsou dvě povídky stejné, což z tohoto čísla Světelných kroků vytváří logicky sběratelskou lahůdku.