Hry a hrátky
Karel Kocourek

        Jak už se na ERCONech (dělených či nedělených) stalo dobrým(?) zvykem, na závěr programu přišly na řadu pohybové aktivity – nezapomenutelné ukázky historického šermu v podání Tvrdé Trojky Čápová+Janků+Súkeník, výlet na rozhlednu do neprůhledné mlhy a sportovní a zábavné hry, nad kterými už tradičně převzali patronát Králové a Kocourci (tedy Zuzka, Bára a Karel).
        Situace nevypadala z počátku nijak růžově, po návratu z báječného výletu na rozhlednu bez rozhledu začali všichni s přehledem balit a tvářit se, že jediný provozovatelný sport je stolní fotbal – zvolání: „Tati, dej mi pětku na fotbálek“ vhodně navazovala na předchozí stížnosti typu: „Mami, mně se chce čůrat“, což obojí hezky ilustrovalo přednášku Zuzky Králové o rovné úloze obou rodičů v Ertaru. Nicméně i přes vyložený bojkot Starknestu (budiž mu omluvou, že jednu jeho polovinu bolela hlava) se nechali nejprve Podpěrovi a pak i další rodiny nalákat na bykoko, které díky Daliborově neúčasti tentokrát vyhráli Súkeníci. Protože se soutěž kupodivu obešla bez úrazu (i když Lukáš Podpěra dělal, co mohl), pokračovalo se topkorbem na bezkonkurenční terč – nový emblém ERCONů. Kdo vyhrál, není až tak podstatné (protože já si to nepamatuju), podstatné je, že na závěr po mnohaletých odkladech došlo i na zatím nesoutěžní bikorb, ve kterém celá a zvláště rodičovská část rodiny Súkeníků prokázala, že bude pro příští rok tvrdým soupeřem i takovým borcům, jako jsou Bára a Karel Kocourkovi.
        Nakonec se všichni sportovci i lenoši přece jen sbalili a 19. Readercon, 1. Ergeologický a 21. Ertologický kongres skončil.