NOVÉ PLÁNY
Návrh akcí pro další roky - podklad k diskusi

Starknest



        Diskuse, probíhající v kuloárech již několik let, se vede hlavně o tom, jestli se Ercony již nepřežily, jestli mají být jen o ertologii nebo i o jiných příbuzných vědách, jestli mají být celovíkendové a se spoustou rodinných příslušníků či nikoliv, jestli je vhodné brát s sebou na akci lidi, pro které není ertologie životní potřebou a podobně. Někteří lidé reagují příspěvky, které nakonec nepřednesou veřejně, jiní reagují prorážením vlastních cest a jiní třeba už znovu nepřijedou.
       Protože obecné otázky typu“ Tak jak byste si to tedy představovali?“ většinou nemají očekávanou odezvu, předkládám zde návrh SEČV, do kterého byly zakomponovány různé připomínky, přání a návrhy od jednotlivých účastníků.
       KVIDO – pokračování tradice večerních pohodových setkání na oslavu konce etareánského roku – posezení v hospůdce (v Praze), vždy 31.3. běžného gregoriánského kalendáře
       READERCON – obnovená tradice setkání filmových fanoušků pod záštitou Světelných Roků s obsahem věnovaným SF filmům, diskusím na toto téma a s projekcí vybraných filmů, podle počtu plánovaných účastníků nejspíš v Byšičkách zhruba v polovině ledna za dlouhých zimních večerů nebo po skončení lyžařské sezóny v nějakém penzionu spolu s rodinnými příslušníky a navázání tak touto akcí na již několik let probíhající akci s názvem Světelné RoKINO – Fest (zatím proběhly akce LOTR-Fest, FUTURE-Fest, znovu LOTR-Fest a POTTER-Fest)
       EREXPEDICE – letní výlet do přírody s ertologickou tematikou s rodinnými příslušníky na různá, ertologicky významná místa – navázání na tradice tvorby filmových záběrů z Válečníků, Obrazů z dějin, expedice na Gragh Grisph a podobně.
       ERCON – jednodenní vědecký seminář pro odborníky s tématem ertologických výzkumů s přednáškami, artefakty, vědeckými diskusemi a s posláním rozšiřovat naše znalosti světa Ertů – s termínem dle tradice první sobotu v listopadu v Praze – pokračování tradice stávajících Erconů spojená s již dlouho plánovanou akcí EREXPO – prohlídkou expozice ertologického muzea a diskusí nad artefakty. V souvislosti se snahou a přáními některých ertologů chce SEČV zvýšit vědeckou úroveň akce především stanovením termínu pro odevzdání příspěvků s předstihem před konáním akce tak, aby bylo možno vypracovat program akce a zavedením konferenčních poplatků s výraznou diferenciací výše těchto poplatků pro přednášející přijatých příspěvků z oblasti ertologie a pro ostatní účastníky, kteří nebudou mít vlastní příspěvek s ertologickou tematikou. Uvažuje se samozřejmě o slevách pro doprovod nebo pro děti do 15 let.
       Byli bychom v SEČV rádi, kdyby večer po programu a následující den byl věnován otevřené všeobecné diskusi, z níž by na závěr, než oficiálně ukončíme naše letošní setkání vzešel nějaký konkrétní závěr a návrh plánu akcí na příští rok.