HRY A HRÁTKY

Karel Kocourek


        Chtěl jsem původně začít stejně jako předloni: "Jak už se na ERCONech (dělených či nedělených) stalo dobrým(?) zvykem, na závěr programu přišly na řadu pohybové aktivity (...), nad kterými už tradičně převzali patronát Králové a Kocourci ", ale uvědomil jsem si, že tentokrát oblíbenou metodu použití jen mírně aktualizovaného textu z let minulých uplatnit nemohu. Nesouhlasí totiž vlastně nic, chyba je už v nadpisu. Letošní ERCON provázely spíše soutěže, než hry a hrátky, neproběhly na závěr, ale v polovině programu (těsně před obědem, aby nám pizza lépe chutnala), nebyly příliš pohybové vzhledem k vyššímu věkovému průměru zúčastněných a neorganizovali je Králové a Kocourci, protože Zuzka nedorazila a Bára je Tesnerová. Snad jen ten dobrý(?) zvyk zůstal.

        Díky vskutku domácímu prostředí jsme mohli využít všech vymožeností, bohatého vybavení a pohodlí, které nám nabízelo, a tak bykoko proběhlo naprosto bezpečně, do terče, umístěného na skladu palivového dříví u zdi domu (a bylo toho třeba, někteří z nás se i tak dokázali do hromady prkének, zvící 4x2x2m, netrefit!) a topkorb i reklamátor zase v útulném a vyhřátém hlavním zasedacím sále. Topkorb po několikanásobném rozstřelu vyhrál Slávek, v bykoku nás všechny překvapil Kuba Súkeník, který svou trénovanou paží šermíře a bystrým okem mladíka bez rozpaků sesadil po mnoha letech z piedestalu pravidelného vítěze Dalibora. Naproti tomu v reklamátoru se žádné překvapení nekonalo, kolbiště jako už tradičně ovládli Súkeníci, neboť Kuba suverénně zvítězil v počtu správných odpovědí a Petr, tentokrát spolu s Lukášem (Cvokem) Janků, byl jako obvykle nejvtipnější.

        Ještě se musím zmínit o pořadím, nikoliv však významem, poslední soutěži, kterou byl každoroční boj o nejlepší příspěvek. Snad jedině v tomto jediném případě se ukázalo být početně slabší personální obsazení ERCONu na závadu, neboť dvoučlená porota Dana a Karel jednak nemohla uplatnit zásadu rozhodujícího hlasu a druhak blízké příbuzenské a přátelské vztahy omezovaly výběr (aby nebyla obviněna z předpojatosti). Zvítězil po dlouhé debatě Standa, protože byl Kdokoliv. A zkuste tohle rozhodnutí napadnout!