NINE REVELATION
Filmová sága Lucase Storka

Starknest

        1.Ertaoragea – nově zpracované téma této staroertské báje buduje hypotézu o reálném přistání představitele mimozemské, avšak humanoidní, civilizace v oblasti Toránských hor. Spekuluje o možné reálnosti postavy Mr. Skhy a Taora.
        2.Rada Devíti – hypotéza o možné existenci Rady devíti a Toho, který ví. Záhadné nálezy v Toránských horách, víra v Hvězdu, možnost kontinuální existence organizace po dobu více než 4000 let a reálné možnosti jejího utajení. To jsou témata tohoto dílu, plného konzultací s odborníky na jednotlivá témata, psychology, agenty tajných služeb a mnoha dalšími.
        3.Astra - Výprava k pásu asteroidů – nové skutečnosti související s nevyjasněnými potížemi pilotovaného letu k pásu asteroidů, náhlými změnami ve složení posádky těsně před startem a katastrofou jednoho z výsadkových člunů, která měla za následek ztrátu jednoho astronauta. Stork klade ve filmu znepokojující otázku, zda se opravdu jednalo o ztrátu lidského života a zda jsme schopni objevit cizí kosmické těleso v pásu asteroidů. Odborníci na kosmické technologie se filmu vyjadřují k možnosti, že by kosmická loď „spala“ tisíce let na oběžné dráze a byla stále schopna letu a boje. Film se zabývá i otázkami týkajícími se utlumení dalšího výzkumu pásu asteroidů, odpovídá na otázku, proč nebyla vyslána záchranná výprava nebo nový výzkumný tým.
        4.Taorův hrob – se vrací k Lucasově trilogii Poslední král a je takovým jejím pokračováním. Snaží se řešit problém tisícileté hibernace nebo anabiózy. Další odborníci na psychologii, medicínu, techniku lékařských přístrojů snášejí argumenty pro i proti Storkově tvrzení o tom, že skutečný Taorův hrob, ať už se nalézá kdekoliv, není hrob, ale hibernační a nebo možná dokonce teleportační komora a představený rady Devíti je schopen ji obsluhovat.
        5.Válečníci z hvězd – exobiologové se snaží podpořit nebo vyvrátit Storkovu hypotézu o reálném nebezpečí, přicházejícím z hvězd a hypotetických možnostech a ochotě technicky vyspělých civilizací bránit ty primitivní před zotročením.
        6.Ertar – technologicky jednoznačně nejvyspělejší stát světa. Kde se v tak malé zemi bere tolik vynikajících vědců, proč nejvíce světových patentů v oblasti energetiky, výpočetní techniky, technologie speciálních materiálů a medicíny pochází z Ertaru? Ve filmu dostávají slovo fyzici, lékaři, strojní inženýři a další odborníci z technických oborů. Hovoří ale i agenti bezpečnostních služeb a EIA o pokusech o průmyslovou špionáž ze zahraničí, o pokusech podplatit nebo i fyzicky likvidovat špičkové ertarské vědce, o pokusech o úplatky, krádeže prototypů nebo technické dokumentace. Jak je možné, že zrovna v Ertaru byla poprvé provedena řízená nukleární fúze. Jak je možné, že Ertar jako jediný stát světa byl schopen vybudovat a již více než třicet let provozovat termonukleární elektrárny. A hlavně, proč Ertar vynaložil astronomické sumy na stavby těchto elektráren, které svým instalovaným výkonem více než 1000x převyšují celostátní spotřebu elektrické energie? Kam zmizel před několika lety investigativní novinář, kterého se EIA pokusila zatknout uprostřed známé přednášky o polohových změnách ertarské infrastruktury?
        7.Kopule – nejznámější záhada planety. Neproniknutelné silové pole o průměru více než 3000 km a výšce přes 15 km, uzavírající se i pod mořskou hladinou i v hlubinách zěmě. Film mapuje všechny známé pokusy o proniknutí do kopule i s jejich nejasnými výsledky, vrací se k otázce zairské zdi s jejími hradbami, která je postavena tak, aby bránila Zanoru proti útoku z kopule. Útoku koho? Film předkládá fantastickou hypotézu o tom, že kopule je vlastně karanténní zóna kolem kosmického teleportu neznámé civilizace daleko převyšující svou technickou úrovní tu naši.
        8.Lucas Rain – jednou z přetrvávajících záhad je záhadné zmizení Lucase Raina po skončení jeho posledního funkčního období. Film zpracovává jednu z fantastických hypotéz, která vychází z tvrzení, že kněží Zanory znají cestu do kopule a kombinuje s častými návštěvami Lucase Raina v Zanoře ať už na oficiálních nebo soukromých návštěvách.
       
        9.Druhá kopule – závěreční díl ságy. Předchozích 8 filmů se pohybuje na pomezí sci-fi, historického filmu a dokumentárního filmu s investigativním nádechem. Poslední díl je však z našeho pohledu čirá sci-fi, přestože se v něm objevují odkazy na předchozí filmy. Děj filmu se odehrává v časově nepříliš vzdálené budoucnosti a pomocí odkazů na předchozí díly ságy i na některé předchozí Storkovy filmy směřuje k nezadržitelnému tragickému vyvrcholení, kdy se ukáže, že válečníci z hvězd skutečně přicházejí, Taorova armáda je ještě daleko a možná vůbec nedorazí a ertarské elektrárny najíždějí na plný výkon a na Ergei nad Ertarem se vztyčuje druhá neproniknutelná kopule, čímž ustává pro okolní svět veškerý kontakt s Ertarem. Pro nás by tak poslední díl ságy mohl mít i název – Konec Ertologie v Čechách.