OHLASY


Karel
... V podstatě byl pozitivní akorát ExERCON. Naprosto úžasné je pro mě Muzeum. A Kniha! Moc děkuju, že jsi do toho zase vložil tolik práce a času a touhle formou nám zpřístupnil celou historii ertologie (a ostatních logií, s ní souvisejících) za tu neuvěřitelnou spoustu let. Moc jsi mě tím potěšil. A pokračováním našich setkávání se taky. Obzvlášť zajímavé mi tentokrát přišlo, jak zcela mimo desatero spíchnutý Zuzčin příspěvek vyvolal zdaleka nehlasitější reakci.
Zuzka
Úvodem bych se chtěla pouze několika větami vyjádřit k Daliborovu příspěvku Ertologie je hra. Velmi dobře si uvědomuji, že naplánování a zorganizování takovéto akce není snadné a zabere spoustu času. A osobně velmi oceňuji, že se tato setkání konají, že mám možnost setkat se se zajímavými lidmi, dozvědět se něco nového a pobavit se. Dle mého názoru je právě setkávání hlavním smyslem Erconů a byla by opravdu velká škoda, kdyby tato setkání již dále nepokračovala. Vzhledem k tomu, že mám z poslední doby určité zkušenosti s organizací akcí různého typu, tak musím říct, že problémy zmíněné v Daliborově příspěvku jako dlouhá reakční doba, příhlášky bez následné účasti a naopak účast bez přihlášení jsou bohužel zcela normální bez ohledu na to, jak je nebo není daná akce pro účastníky zajímavá. Bohužel je pravdou, že výše uvedené potíže se týkají valné většiny účastníků jakékoliv akce a je potřeba nebrat si to osobně. I když uznávám, že to není vždy jednoduché. Během čtení Daliborova příspěvku jsem už začínala mít trochu obavy o budoucnost Erconů (ať už je nazveme jakkoliv), ale pak jsem se dostala k poslednímu odstavci a oddechla si. Tímto bych ráda poděkovala optimisticky laděné polovině organizátorů a velmi mě těší, že budeme mít možnost setkávat se i nadále v této příjemné a inspirativní společnosti.
Luboš
díky za tvé nadšení a trpělivost s pořádáním tak výjimečné akce, kterou Ercon je. Trochu mě (a nejen mě) tedy vyděsilo včerejší úvodní vystoupení a přinutilo každého zpytovat své svědomí. Ale vše se v dobré obrátilo a mj. hymna tak bude mít dál svůj smysl.