27.03.2015 - Kola, karavany, vzpomínky

Výstavy FOR BIKE + FOR CARAVAN v PVA



Kulturní pátek 27.3.2015 Borek pojednal jako komorní akci. Nesehnal totiž dost zájemců o prohlídku karavanů a mobilheimů a podobných finančně náročných atrakcí. Správně usoudil, že v případě terakotové armády nebo měsíčního roveru účastníci akce celkem rychle pochopili, že si je nemohou vzít domů, u obytného přívěsu by odmítnutí možná nesli hůř.



Trochu nepočítal s tím, že budu okukovat každé skládací kolo, ale nakonec si i v expozici kol našel něco zajímavého. Myslím tím především kolo Monster 26 určené pro jízdu v písčitém terénu. Moc se nám líbilo, i když cena 99.199 Kč nás od okamžité koupě poněkud odradila.



V expozici karavanů už jsem tolik nezdržoval a navíc jsem dokonce ocenil, jak pěkně jsou obytné vozy řešené. Každý centimetr interiéru byl dokonale využit a některé nápady byly fakt pěkné.



Před odchodem z areálu jsme se ještě šli podívat na pavilon AB-WIN, který kdysi Borek stavěl a který pak hostil ercon. Konstatovali jsme, že postaven byl dobře. Horší to asi bylo s údržbou, které se mu dostalo v době naší nepřítomnosti. Jeden z panelů střechy se uvolnil a do stavby zatéká. :( Po chvilce nostalgie jsme se vrátili do výstavního prostoru a akci ukončili.

Závěrečná anketní otázka: Koupí si dřív Borek karavan nebo já skládací kolo?