16.06.2015 - Dinosauři v akci

Jurský svět jen pro nás



Společná kulturně ertologická akce se konala v úterý 16/6/2015 v kině Atlas. Sešlo se nás dvanáct a hrálo se především pro nás, protože jsme tvořili přes 63% diváků. (Škoda, že jsme to nevěděli předem. Bývali bychom vyžadovali pohoštění!)



Standa důstojně reprezentoval Světelné roky pečlivou přípravou - přišel v tričku, které jsme mu všichni upřímně záviděli.



Viděli jsme film Jurský svět. Mne rozhodně nezklamal. Čekal jsem dokonale technicky provedenou podívanou na třikrát převařené téma. Musím přiznat, že alespoň výchozí situace měla logiku. Finanční zájmy prostě vzkřísily několikrát uzavřený Jurský park a udělaly z něho parádní Disneyland. Největší potvora utekla z ohrádky a začala likvidovat lidi - to jsem samozřejmě čekal. Jak naznačil plakát, lidé si pomohli tím, že proti sobě postavili různé ještěrky. Trochu mi tam chyběl T-Rex, ale i to se podařilo tvůrcům filmu vyřešit. V závěru nic nescházelo, dokonce mírně překonal mé očekávání.



Celkem jsem měl pocit, že všechny postavy - snad až na hlavního hrdinu Owena - jsou mentálně zaostalé nebo rozmazlené, nevychované a úplně pitomé. Nedokázal jsem proto příběh prožívat a bát se. Přesto jsem se dobře bavil. Show měla spád a nebyla to nuda. A nebyl jsem sám, bavili se i ostatní.

Přiznám se, že v několika dramaticky vypjatých momentech jsem se musel smát, ale možná to tak mělo být. Naproti tomu z divadelního představení Babička podle Boženy Němcové jsem nedávno odešel v polovině a tak to asi být nemělo. Teď musím zkoumat, zda je chyba ve mně nebo jinde, ale bojím se, že výsledek úvah je předem jasný. Rád si totiž občas vyjdu vstříc... už kvůli sobě!