19.07.2015 - Holka na roztrhání

Terminátor Genisys v kině Atlas



Vedra, povinnosti, zdravotní problémy, vnoučata nebo dokonce film sám zabránily některým z nás v účasti na akci. Přesto Lucka zapracovala a díky ní se ertologů na projekci filmu Terminátor Genisys (USA, 2015) sešlo... celkem čtyři. Někomu to může připadat na letošní kasovní trhák dost málo, ale tvořili jsme téměř přesně 33,33% diváků!



Dlužno říci, že jsme se bavili. Tvůrci filmu využili myšlenku časového paradoxu a vytvoření alternativní historie především k tomu, aby si mohli dělat, co chtěli. Výsledkem byl trochu zmatený příběh, my se ale přišli především bavit a teprve pak analyzovat. Z TV a tisku už jsem věděl, že ve filmu bude hrát i Arnie, ale domníval jsem se, že se jen mihne a pak hrdinsky utone někde v bahně nebo magmatu. Opak byl pravdou. Arnie prakticky neslezl s plátna a nakonec všechno přežil.

Osobně pro mne byla zklamáním Sára Connorová. Herečka Emily Carter byla v roli paranoidního štvance neuvěřitelně upravená, usměvavá a k nakousnutí. Nikdo by neřekl, že jejími hračkami byly střelné i chladné zbraně, v nouzi i tupé předměty všeho druhu. Dívka, která viděla vraždu svého otce a pak žila léta na útěku, byla roztomilá jako panenka. Její čílko nezbrázdila jediná známka stresu. Jen v jedné scéně nechala ve tváři problesknout známky tísně - ale k tomu byli třeba dva terminátoři, most a autobus.



Myslím, že film není určen pro umělecké kritiky. Kdo má mezery ve znalosti minulých dílů, přijde o pár vtípků. Fanoušci a znalci, pokud nepřijdou do kina s pevným rozhodnutím o opaku, se určitě pobaví.



Poznámka: Závěrečné snímky jsou pravděpodobně z castingu na hlavní roli.