17. 10. 2015 - Jeho Veličenstvo Mort V.

Toušeňský soubor v Žižkovském divadle

Ve sobotu 17/10/2015 jsme šli zkontrolovat vývoj představení Mort v podání divadelního souboru při T.J. Sokol Lázně Toušeň. Přišlo nás pět, Borek a Dana, Marcel s dcerou Alicí a já. Příznačné bylo, že 80% z nás pěti tvořili diváci, kteří šli na toto představení minimálně podruhé!



Od Borka jsme věděli, že představení mělo premiéru 24.4.2015 a teď jsme sledovali v Žižkovském divadle už pátou realizaci. Byla dokonalá. Žádné stopy trémy, žádné technické zádrhely, prostě prvotřídní výkon v prvotřídní režii.

Diváci se sice rozehřívali pomaleji než třeba v Horních Počernicích, ale asi ve třetině kusu roztáli a před přestávkou už potlesk bouřil naplno. Druhá polovina představení běžela v atmosféře plného propojení herců s diváky až do konce.



A závěr? Byl fantastický. Chodíme se ženou do tohoto divadla téměř třicet let, ale poprvé jsem tu viděl, že se herci dočkali potlesku celého sálu vestoje a vraceli se při děkovačce osmkrát!

Byl to takový úspěch, že jsem si jist, že by před rokem 1989 byla hra zřejmě pro jistotu zakázána už druhý den. Asi na Morta ještě párkrát zajdu...



(foto Starknest)