07. 11. 2015 - ERCON 2015 PP

Exercon poprvé





V sobotu 07/11/2015 se konal již 31. ercon. Na rozdíl od minulých let byl uveden jako Exercon (jako EXTENDED) pro zdůraznění rozšíření tématického záběru. Sešlo se nás celkem 16, ale dva další účastníci (Standa a Yveta) ještě využili i časového rozšíření erconu o muzejní noc 10/11/2015. Celkový počet účastníků akce PP byl tedy 18 kusů.





Sešli jsme se kolem 10:30 před muzeem na Spořilově. Plzeňská delegace, Libor a Kristýna, překvapila, protože dorazila jako první. Pořadatelé už byli na místě a brzy následovali další účastníci. Při obdivováni venkovní expozice padla divákům brada poprvé. Po krátkém úvodním slově byla otevřena výstava. Ertologické muzeum připravilo cca 100 vybraných exponátů a Galerie na schodech se pyšnila celkem 115 krebsami a malbami Vládi Widtmana. Úžas návštěvníků nebral konce, ale to už se dalo v podzemních chodbách muzea sledovat jen podle emotivních výkřiků, které se občas ozvěnou vracely ke schodišti.





Po vernisáži jsme poobědvali v restauraci pivovaru ve Velkých Popovicích. Byla tu svatomartinská husí a řízková akce. Osobně mohu potvrdit, že její řízková sekce probíhala perfektně a husy byly v našem kolektivu také přijaty dobře.



Na přednášky jsme se přemístili do zasedací místnosti v Kunicích.



Podrobný program konference není náplní aktuality, bude jej brzy řešit příslušný odkaz v sekci "ercony". Konference proběhla v příjemné atmosféře. Věřím, že všichni odcházeli s dobrým dojmem.