08. 12. 2015 - Vánoční nadílka

Poslední Bříza místního roku





V úterý 8/12/2015 jsme se sešli U Břízy k poslední koordinační poradě místního roku. Bylo nás sedm, což je podle tajných nauk šťastné číslo. Proč, to nevíme. Jsou to přece tajné nauky. Společné posezení se nejen vydařilo, ale dokonce vyvinulo ve vánoční nadílku. Tím jsme se nejen přiblížili zvykům místních aborigenů, ale především udělali radost sobě navzájem.



Nadílka začala tím, že Borek přinesl Vláďovi kopie jeho prastarých, někdy i téměř zapomenutých, kreseb. Mistrova radost nad shledáním s další částí svého díla byla upřímná a i my ostatní jsme rádi zavzpomínali.



Když dorazila Dana se Zdeňkem II., profesorem geologie, přistoupili jsme k dalšímu bodu programu. Posílili jsme se vydatnou večeří, aby mezi nás nemohla proniknout příšera hladu a narušit jednání.



Borek donesl stromeček a prezident nám nadělil výběr ze svých knižních novinek.



Standa se samozřejmě nenechal zahanbit. Předvedl nové tričko a přinesl nám Světelné roky 6/2015, které Dana jako nejmladší a nejkrásnější účastník rozdělila mezi přítomné i nepřítomné. Bylo to fajn, protože se opět potvrdilo, že svátky nedělá datum, ale lidé.