27. 12. 2015 - Poslední Mort 2015

Vánoční představení DSLT



V neděli 27/12/2015 jsme si zajeli do Toušeně. Akci jsme za DCSS nesli na svých bedrech celkem čtyři. Kromě Dany a Borka jsem na pořádné divadlo přijel i já se synem.



Sokolovna se před pátou odpoledne začala plnit. Mnozí se navzájem znali, takže atmosféra byla už před začátkem představení příjemná.







Představení začalo pronikavým modrým pohledem Smrtě a jelo jak po kolejích. Diváci se bavili a herci se těšili z kontaktu s hledištěm plným i známých a blízkých. Podle mého laického dojmu si ale nejvíc užívali hru samotnou a příležitosti, které jim poskytovala. Každý se mohl blýsknout a nikdo svou příležitost nepromarnil.







Morta ve výborném podání DSLT jsem viděl už asi po páté, ale opět jsem nebyl zklamán. Cestou domů jsme se synem srovnávali jeho dva kulturní zážitky z poslední doby. Došli jsme k závěru, že Mort byl lepší než Star Wars VII, které mají na internetu hodnocení 86%. Náš dojem by se dal shrnout tak, že Star Wars VII měl raději místo J. J. Abramse režírovat Filip Müller a herci DSLT by filmovému hitu letošních vánoc také prospěli. Tím ovšem nechci hodnotit film. O ten tu nejde, jen o příklad pro srovnání...





Do roku 2016 si dovolím divadelnímu souboru Sokol Toušeň přát, aby Morta hráli ještě léta, a hlavně, aby jim to pořád tak pěkně "šlapalo" jako s posledním Mortem roku 2015!