30. 08. 2016 - Rekordní výstava

STAR TREK v OC Hostivař



V úterý 30/8/2016 mne Borek vyzvedl a odvezl na tématickou výstavu Star Treku do Obchodního Centra Hostivař. Oba jsme se na tuto akci těšili. Borek proto, že změkl pod náporem reklamy a informací o výstavě doprovázející uvedení nového filmu ze série, já proto, že jsem celé léto nebyl nikde mezi lidmi fantastického smýšlení a scházel mi kontakt s pološílenými fany SF.
Výstavu jsme v OC hledali s obtížemi. Zarazilo nás, že v přízemí nebyly žádné exponáty ani poutače a nikdo o ničem nevěděl. Optimista Borek se proto vydal do prvního patra, kde to vypadalo podobně. Při důkladném hledání jsme našli vystaveného obra Drásala a interaktivní výstavu s Igráčkem, kde jsme si mohli vyzkoušet zajímavé triky - například křivá zrcadla. Borek už pochyboval, zda jsme ve správném OC. Až slečna v pokladně kina připustila, že něco takového je ve druhém patře v předsálí projekčních sálů.



Vyjeli jsme tedy do druhého patra a zjistili, že reklama nekecala. Byly tu vystaveny kostýmy z filmů (3 kusy) a přístroje používané hrdiny v některých filmech (2 zasklené vitríny). Borek trochu brblal, že kostýmy jsou jen fandovské kopie podle filmů, ne originály, a přístroje taky. Dokonce i vitríny o půdorysu blížícím se formátu A3 mu připadaly malé.



Na zpáteční cestě jsme ještě zašli na pivo, čímž jsme hodnotu akce doladili. Byl jsem nadšen. Dostal jsem se mezi lidi stejné krevní skupiny (Borek) a zaznamenal náš další rekord. Toto byla totiž nejmenší výstava, jakou jsme spolu za posledních 30 let navštívili. Kdybychom přišli čtyři, mohli jsme ji nejspíš společně obejmout jako stoletý dub.



Tuto dvoučlennou akci DCSS hodnotím na 101%.

sš (foto sš a Starknest)