05. 11. 2016 - E R C O N 2 0 1 6

Jaderné setkání ertologů a přátel



V sobotu 05/11/2016 nás čekalo odborné vyvrcholení ertologického roku 2016. Borek se jako hlavní koordinátor rozhodl, že tentokrát nebude tradiční akci propagovat pozvánkami a ověří si tak velikost ryzího jádra ertologické obce. Některým z nás, například Standovi a mně, se tento způsob zdál poněkud nešťastným. Společně s ryzostí charakteru a oddanosti myšlence Ertaru tak byly otestovány všechny rušivé momenty, hlavně skleróza, která už v našem věku dosahuje taky dost ryzích hodnot.





Akce měla začít v 11:00 místního času v restauraci Euréka. Borek, Dana, Olga a já jsme svou účastí nepřekvapili, Andrea a Vláďa s sebou však přivedli novou krev - Jakuba. Na farmářských trzích na starém Spořilově se nás tedy před jedenáctou sešlo osm. Luboš a Iveta dorazili velmi rozumně až do otevřené restaurace. Jaderná sešlost se tedy uskutečnila v počtu 10 kusů.



Ozdobili jsme rezervovaný stůl vlaječkami, posílili se dobrým jídlem a Borek zahájil setkání. Prvními body byla oslava našich čtvercových narozenin (Borek a já dohromady 121 let!) a oslava 10 let naší webové stránky ertar.info. K tomuto významnému výročí Starknest zajistil nádherný dort v barvách Ertaru a se symbolem Hvězdy.



Dalším bodem programu byla soutěž ve znalostech filmů Star Wars, kterou připravil Jakub. Nelze říci, že jsme zazářili znalostmi. Ale bylo to spíš vinou už selhávající paměti. V podstatě bychom věděli všechno, ale akce byla časově omezena na sobotu. Neměli jsme zkrátka dost času vybavit si všechny správné odpovědi. Vítězem se stal Standa a dostal mimořádnou porci dortu.



Vláďa potěšil pořadatele tématickým barevným originálem, kterému se nedalo nic vytknout a jistě si najde své čestné místo v Galerii na schodech.



Standa u příležitosti erconu vydal dvě čísla Světelných roků a hned je předal přítomným. Speciály byly věnovány filmovým festivalům roku 2016 a nesly čísla 553 a 554 (!).







Jako další z bodů programu jsem přednesl krátkou informaci o umístění hesla Ertar v české a anglické verzi Wikipedie a o obtížích s umístěním obrázků k tomuto heslu.



A pak už nezbylo než ohlásit založení společnosti Erore s.r.o. pro podporu a propagaci Ertaru a ertologie. Její pracovní náplň a návaznost na jiné ertologické aktivity budou předmětem jednání jednatelů Standy a Slávka s představiteli Ertarské ambasády, především se zastupujícím mimořádným a zplnomocněným velvyslancem a koordinátorem.



A v rámci akce si Starknest našel čas i na to, aby Andree a Jakubovi umožnil návštěvu Galerie na schodech za osobní účasti autora vystavených obrazů.

Ercon 2016 je za námi. Je tedy nejvyšší čas začít připravovat příspěvky na další ročník, aby se Ercon 2017 vydařil stejně nebo ještě lépe!

sš (foto Starknest a sš)