31. 03. 2017 - KVIDO 2016/2017

Stylový konec roku



S ertarským rokem 2016 jsme se rozloučili v restauraci Euréka v pátek 31/3/2017. Když jsme spolu s Lubošem přesně v šest vkročili do slavnostně vyzdobeného salonku, pořadatelé Borek a Danou už tam seděli ve společnosti Zdeňka a Vládi. A pak už se další hosté nezadržitelně hrnuli. Přišli Hanušovi, Benešovi, za manžely dorazily Olga a Iveta, nechyběl Karel se Zuzkou, Standa, Míša a Petr. Neručím za pořadí, to už je na mé opotřebované paměťové buňky příliš náročná úloha. (Pokud jsem na někoho zapomněl, moc se omlouvám a prosím o upozornění. Obratem doplním.)



Byla to velké sláva, tak pěkně pohromadě jsme se už dlouho nesešli. Byl to vlastně sraz ertologů a ergeologů, ale odborné otázky se neřešily. Uživali jsme si milou společnost. Objevily se i sváteční dárky. Borek dostal krásnou žábu - byla to kasička, ale o to nešlo, že?





Vláďa přinesl nový obrázek pro Světelné roky. Standa nejen pěkně poděkoval, ale povšiml si i Vláďova razantního uměleckého vývoje - od černobílých obrázků k barevným filmům přes barevné obrázky k barevným filmům se nyní propracoval až k barevným obrázkům k černobílým filmům (viz film Ikárie XB-1). Zdeněk se pochlubil vzorky produkce svého nakladatelství.







Mně udělal obrovskou radost Standa. Nashromáždil mé příspěvky pro SR a ke Kvidu vydal jako 557. číslo Světelných roků "můj" speciál. Doufám, že se i ostatním speciál líbil, já byl nadšen a myslím, že mi to chvíli vydrží.





Petr se občas převtěloval do role paparaziho a rád uznávám, že fotky, které pořídil, byly opravdu pěkné. Jo... dobrý foťák v šikovné ruce...







O ertarské půlnoci - tedy ve 21:20 místního času - jsme si připili minerálkou a popřáli si mnoho štěstí a zdraví do dalšího roku. Protože jsme tu neslavili konec ertarského roku poprvé, personál se ničemu nedivil. Kolem desáté jsme se začali pomalu rozcházet. Naše setkání bylo už tradičně příjemné a povzbuzující. Celkem se nás tu sešlo jednadvacet. Myslím, že se dá bez nadsázky říci, že idea Ertaru pomohla dát dohromady skutečně výjimečnou společnost, která právě vkročila do dalšího roku.