18. 03. 2018 - MFL PP





Ve filmové branži zatím zkratka MFL znamenala muzikál My Fair Lady. Borek s Danou však v neděli 18. března navštívili Muzeum filmových legend a tak se mi rozšířila slovní zásoba o starou zkratku s novým významem.



Muzeum vzniklo v Poděbradech a Starknest navštívili a zdokumentovali základní expozici čítající podle údajů na webu víc než 520 exponátů.



Pro akci DCSS PP jsme pak s Olgou doplnili průzkum o návštěvu pražské pobočky, která hostí asi 420 exponátů.



Muzeum v praze se skládá z přízemí, kde je vystavena většina figurek, a z patra, kde je malý promítací sál a několik vitrín s dalšími exponáty. V minikině běžely nostop němé grotesky a pár malých diváků opravdu zaujaly. Prohlídkou muzea jsme mimo jiné zjistili, že typickými návštěvníky jsou dědečkové a babičky s vnoučky. Děti si to užívaly naplno a vyptávaly se prarodičů ze všech sil na všechny možné blbiny. Pak vytuhli u grotesek, kde se jejich doprovod tiše a vděčně sesul na židličky taky a pomalu se v přítmí vzpamatoval.



Muzeum mi hodně připomnělo pouťová panoptika mého mládí, i když množství exponátů a hlavně jejich provedení bylo úplně jinde. Ale ta atmosféra...



Tak máme v režimu PP zmáknuté celé muzeum včetně jeho dislokované pobočky... a bylo to fajn.





(foto Starknest a sš))