18. 04. 2018 - Pokvido a konec světa

Náhradní oslava Kvida



Ve středu 18.04. jsme se v 18:04 sešli v salonku našeho oblíbeného podniku, abychom opožděně oslavili Kvida 2018. Bylo nás nakonec jedenáct. Inka a Petr málem přišli také, ale zabránila jim v tom důvěra v nesprávné údaje jejich chytrých telefonů. Luboš se podrobil operaci a i s rodinou byl omluven, podobně jako Libor, který byl služebně mimo Česko.



Olga a já jsme přišli o něco dřív, tak jsme poseděli v zahrádce venku skoro až do šesti, pak jsme se přemístuli do salonku. Účastníci akce začali přicházet výjimečně přesně a Borek s Danou je srdečně vítali.



Vláďa přinesl oroginální obrázek pro SR věnovaný Kvidu. Já jsem pro lepší rozjezd zábavy shromážděnému kolektivu přiznal, že se mi nepodařilo přiřadit aktuálnímu datu nějaké významné výročí. Přitom jsem ale na netu objevil, že se právě chystá konec světa. S datem 18.4. je totiž spojeno tolik náhod, že to nemůže být náhoda!



Zdeněk se pochlubil čerstvě vydanou antologií čské SF "Dreams from beyond" a představil i novou knihu Franty Novotného "Hvězdné hry".



Standa opět zvýšil úroveň akce vydáním nového čísla SR u příležitosti Kvida. Tento Speciál 2018 Kvido se okamžitě stal sběratelským hitem na úrovni Modrého Mauritia díky záhlaví jednotlivých stran. Šťastní majitelé těchto výjimečných výtisků si to mohou sami kontrolovat.



Více než 45% zúčastněných přišlo ve slavnostních ertarských barvách. Nejvýraznější asi byli Standa a Olga, ale Vláďa, Zdeněk a já jsme rádi doplnili skupinku pravověrných. Ovšem i díky tomu naše setkání asi nelze označit za plnohodnotnou náhradní oslavu Kvida. Někteří, jako já, bohužel, odešli předčasně, takže na symbolický půlnoční přípitek nakonec ani nedošlo. Nebylo to tedy náhradní Kvido, spíš setkání výběru lidí, které Starknest a Ertar za třicet let dali dohromady. Snad by se hodil termín "Pokvido"."



Pokvido bylo fajn a konec světa se zatím nekonal.

Ať nám ten náš svět vydrží co nejdéle!



(foto Starknest a ty horší sš)