13. 08. 2019 - Zbylo nás pět

Zvuková porada U Břízy



Doufal jsem, že se nás v úterý 13. 8. 2019 sejde v šest šest, ale Libor nedorazil. Něco mu do toho přišlo a později mailem litoval a omluvil se. Trochu nás to překvapilo, protože jiní naši přátelé snášejí podobné nehody bez mrknutí oka a většinou se neomluví. Libor tím přišel o možnost bujaré oslavy 90. výročí prvního uvedení zvukového filmu v Praze. Zbylo nás tedy pět a zvuk ve filmu jsme oslavili takovou spoustou povídání, že jsem se nakonec zapomněl o tomto významném výročí vůbec zmínit.





Jako obvykle jsme se nejdříve posilnili dobrou večeří, která alespoň nám, kdo pili pivo, pomohla plynuleji formulovat vzácné myšlenky. Olga si místo piva objednala nápoj ladící s jejím oblečením, takže vzácné myšlenky jsme museli dodat my ostatní. I tak jich bylo tolik, že si je už ani nepamatuji. Naštěstí jsem si s sebou přinesl starý sešit a alespoň to nejdůležitější (= poznámky k exerconu) jsem si zapsal.





Pak Standa vytáhl nejnovější číslo Světelných roků. Musím přiznat, že i přes obvykle vysokou úroveň tohoto aperiodika, nás toto číslo výjimečně zaujalo. Svým dílem zapůsobila jistě i nová Sukova ikonka bezvadně vystihující steampunk. Určitě přispěla i pěkná obálka od malíře Jiřího Vidláka. Ale bylo toho víc. Prostě nám 570. číslo mimořádně sedlo.









Bylo nám spolu fajn a budiž tomu tak i nadále!

sš (foto Starknest a sš)