18. 09. 2019 - PUB 117%

Porada U Břízy



Ve středu 18.9.2019 by se správní vzdělaní opilci sešli, aby oslavili 200. výročí narození fyzika, který vymyslel fakt originální kyvadlo. Léon Foucault by si přípitek zasloužil. Já se však musím přiznat, že jsem na toto slavné výročí zapomněl a ani nikdo další z naší společnosti se k němu veřejně nepřihlásil. Je to nejspíš tím, že jsme společnost lidí citlivých, kteří nechtějí ublížit kamarádovi tím, že by nenápadně odhalili sklerózu řádící v našich řadách. Osobně jsem si jist, že naprostá většina účastníků porady U Břízy si na jubilantovo výročí připila až doma. Neoddiskutovatelným faktem ovšem zůstává vysoká účast, o niž se zasloužila západočeská větev naší společnosti. Přítomni tedy byli nejen Dana a Borek, ale přijeli jsme i já s Olgou, krátce na to dorazil Vláďa a hned po něm i Libor s Bárou. Tak se nás v šest sešlo sedm. I začínající matematik jistě rychle spočítá, že to znamená něco jako 117%!





Při tradičně dobré večeři se Borek s Danou podívali krávě na žebra, zatímco my ostatní jsme se konzervativně drželi drůbeže a vepřového. Pak došlo i na organizační otázky spojené s přípravou exerconu. Především šlo o pokrytí potřeby datového projektoru a zásobování řízky. Obě tyto důležité položky na sebe vzal Borek. Přislíbil jsem, že pomocí stránky a mailů budu bod č.2 opakovaně připomínat, abychom včas dostali upřesněný údaj o požadovaném počtu obědů.





Program tím ale nebyl vyčerpán. Vláďa přinesl dvě kresby pro připravovanou ertologickou publikaci, Borek krátce poreferoval o setkání s Marcelem a Filipem a připravovaném happeningu ufofanů v oblasti 51. Bára se asi nudila. Mám pocit, že několik mých a Vláďových humorných historek z našeho působení ve výzkumu moc nepomohlo. Přesto doufám, že jsme mladou generaci neodradili definitivně. Hřejivý pocit, že průměrný věk naší stolní společnosti najednou klesl pod šedesátku, byl osvěžující.





Porada proběhla příjemně a brzy jistě najdeme nějaký pádný důvod, abychom se mohli sejít zas.

sš (foto Starknest a sš)