17. 04. 2024 - Pokvido 2024

Dubnová porada



K první novoroční schůzce jsme se sešli ve středu 17.4.2024 v 18oo v Euréce. Kvido tentokrát připadl přímo na místní oslavy velikonočních svátků. Na minulé poradě jsme se proto dohodli, že se sejdeme až po 17 dnech strávených už v novém roce 2024 a termín jsme v únoru avizovali na těchto stránkách v zápisu z porady.



Plány se ovšem nevyvíjely podle našich představ. Standovi do stanoveného termínu přišla rodinná akce, kterou nemohl odmítnout, a Borka zlý osud vyhnal na služební cestu, ze které se nemohl vrátit včas. Na poslední chvíli se ozval i Pavel, ale účast už také nezvládl. Přiznám se, že jsem zmalomyslněl natolik, že jsem si telefonicky o věřil u Libora a u Vládi, že přijdou a že tedy nemám na poslední chvíli všechno rušit. Když jsme se v restauraci v očekávaném počtu tří (Libor, Vláďa a já) sešli, trochu nás zaskočil salonek se stolem prostřeným pro 14 lidí, ale zasedli jsme a snažili se působit dojmem, že je nás víc. Naštěstí po několika minutách dorazili Luboš, Iveta a Lucka, takže nás opravdu bylo víc.



Krátce jsme politovali Borka a Standu, kterým v účasti zabránila vyšší moc. Pak jsem oba zastoupil při předávání nového čísla SR přítomným. Pyšnilo se číslem 602, což nemělo žádný vztah k organizaci Svazarmu, z níž vyrostla dnešní softwarová firma, stejně jako minule číslo 601 nebyla narážka na Trabant! Přítomní si 602 hned alespoň rychle prolistovali. Pravá nevázaná zábava se samozřejmě rozproudila až po večeři. Hlavním tématem asi byla návštěva Luboše a Ivety v USA, kde viděli zblízka exponáty z letecké historie, ale především z kosmického programu. Vrcholem pak bylo, že si na výstavě v muzeu mohli sáhnout na pravý měsíční a pravý marťanský kamínek. Kromě toho jsme samozřejmě semleli řadu dalších témat, ale to, co z nich zbylo v mé děravé paměti, si nezaslouží zachovat pro příští generace.

Nejdůležitějším bodem bylo v závěru jednání předběžné stanovení data příští porady na 19.6.2024 u Břízy. Protože nás nebyla zrovna oslnivá většina, prosíme o potvrzení mailem (v kopii pro mne, prosím), zda se vám víc hodí 19.6. nebo záložní termín 26.6. Podle reakcí potvrdíme termín informací na webu kolem 1. června.



Končím obrázkem prázdných míst u stolu. Kromě Borka a Standy, kteří mohou předložit podepsané omluvenky, prosím lidi, kteří na nich chybí, aby si uvědomili, že o něco přišli.




sš (foto sš a Luboš)