19. 06. 2024 - PUB 262 144

Zas U Břízy



Ve středu 19. června jsme tentokrát zamířili výš než minule. Sešli jsme se U Břízy v obvyklých 18oo. Borek se podle předběžně zjištěného zájmu snažil rezervovat na terase stůl pro osm ertologů, ale stoly jsou dimenzovány jen na 6 kusů, takže se s tím spokojil a doufal, že výsledek průzkumu se ukáže být příliš optimistickým. Samozřejmě jsme chápali, že požadavek "osm na šestou" mohl vyznít příliš náročně. Přece jen to je 262 144! Ale ani šest na šestou není žádná maličkost, i když chápu, že rozdíl 215 488 míst může i ve větší restauraci sehrát dost důležitou roli.








Nakonec se nás opravdu sešlo osm. Borek, Dana, Zdeněk a Standa se k sobě přitulili na jedná straně stolu, na druhé jsme zasedli Libor, Vláďa a já a se svolením personálu si k nám Luboš přitáhl židličku a tak zaujal čestné místo v čele stolu. (Na terase za rohem seděla v jiné společnosti Jolana Čermáková, ale tu jsme mezi ertology nepočítali.)









Protože se Borek a Dana právě vrátili z dovolené z Irska, čekal jsem, že téma konverzace bude jasně dáno. Nestalo se tak. Dana i Borek svou aktualitu neprosazovali, a tak se dostalo i na novou knihu Petišky ml., kterou přinesl jako novinku Zdeněk. Jinak jsme probrali vše možné i nemožné, ale pro šíři diskuse a malou kapacitu mé paměti, se u ostatních témat nezdržíme.





Závěrečným bodem jednání bylo stanovení data příští porady. Vítězně z něj vyšel sedmý srpen, protože čtrnáctý se mnohým nehodil a jednadvacátý jsme zavrhli bez dalšího zdůvodnění.

Tak U Břízy 7.8.2024!



sš (foto sš a Starknest)